Stalen
Trappen &
Leuningen

Kies de trap die bij u past

Stalen trappen worden steeds populairder. Ze zijn tijdloos, slijtvast, onderhoudsarm en overal toepasbaar, zowel binnen als buiten. Ons ambachtelijk maatwerk wordt in ons atelier nauwkeurig volgens uw wensen ontworpen. Door gebruik te maken van duurzame materialen en groene stroom zorgen wij ervoor dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft tijdens het ganse productieproces. Het eindresultaat is een duurzame, mooie en unieke trap. Een exclusieve eyecatcher met kwaliteitsgarantie!

In ons aanbod: bordes, kwartdraai, dubbele kwartdraai, open- zwevende- spil- steek- blok- zolder- en keldertrappen met treden uit staal, hout en glas. Onze leuningen en handgrepen worden vervaardigd van rvs (inox) of staal met kleur en afwerking naar keuze.

Op zoek naar een stijlvolle buitentrap of noodtrap? Bekijk dan zeker even onze Outdoor Trappen pagina!

kwart trap staal met houten treden

Kwartdraai

Door te kiezen voor een kwartdraai of kwartslag bespaar je veel ruimte. Door een hoek van 90 graden te maken neemt een kwartdraai minder ruimte in beslag dan een rechte trap. Een kwartslag is uitermate geschikt om te gebruiken in een ruimte tussen drie muren.

Steektrap

Een steektrap, ook wel rechte trap genoemd, is een trap die twee verdiepingen in een rechte lijn met elkaar verbindt, er zit dus geen draaiing in. Indien er voldoende ruimte beschikbaar is, kan een steektrap vrijwel overal toegepast worden.

stalen steektrap zwart
draaitrap staal zwart

Spiltrap

Een spil of draaitrap is een trap waarbij de treden bevestigd zijn aan één centrale as. Daarbij vormen de bovenste en onderste trede de verbinding tussen twee verdiepingen. De spiltrap wordt vooral gebruikt wanneer de ruimte erg beperkt is.

  • Een handgreep wordt tegen de muur bevestigd en wordt vooral gebruikt bij zwevende trappen of om een strakke minimalistische look te creëren door het weglaten van een leuning.
  • Een leuning bevindt zich aan de open zijde van de treden en wordt bevestigd aan de trap zelf door middel van balusters. De balusters zorgen voor extra valbeveiliging.

 

U kan kiezen uit drie verschillende materialen voor de treden:

  • Staal (in een RAL kleur naar keuze)
  • Hout
  • Glas

 

Onze leuningen zijn verkrijgbaar in RVS (inox), staal en gehard veiligheidsglas. Onze handgrepen in RVS en Staal. Opteert u voor staal, dan kan dit in alle gangbare RAL kleuren. Opteert u een glazen leuning, dan kan dit in transparant, getint en melkglas.

Straight gesloten treden

Straight met gesloten treden

Rechte stalen trapbomen met treden voorzien van een stootbord.

straight open treden

Straight met open treden

Rechte stalen trapbomen met treden zonder stootbord.

up and down gesloten treden

Up & Down met gesloten treden

Haakse stalen trapbomen met treden voorzien van een stootbord.

up and down open treden

Up & Down met open treden

Haakse stalen trapbomen met treden zonder stootbord.

up and straight open treden

Up & Straight

Haakse stalen trapbomen waarvan de onderkant recht is met treden al dan wel of niet voorzien van een stootbord.

middenboom

Middenboom

Deze trap heeft 1 stalen trapboom in het midden van de treden (zonder stootbord) i.p.v. 2 aan de zijkant.

Zeker weten. Ons maatwerk is verkrijgbaar in alle gangbare RAL kleuren zodat je je droomtrap volledig naar wens kan ontwerpen.

RAL is een Europees kleur matching systeem dat kleuren definieert voor verf, coatings en plastics. Let wel op: computerschermen zijn niet in staat om de exacte RAL-kleuren weer te geven, we raden je aan om een fysieke RAL-kleurenwaaier te gebruiken. Voor uitgebreide info kan u even een kijkje nemen op RAL Kleuren Website.

Laat je inspireren door ons werk

Om je op weg te helpen bij het kiezen van jouw droomtrap met bijbehorende leuning, handgreep of balustrade, tonen we je enkele van onze realisaties. Wij hebben een uitgebreid aanbod op maat van ieders budget en elk interieur.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren als je vragen hebt of graag wat extra info wenst.

Indoor
Outdoor